Homeopátiás szerek

homeopátiás szerekA babavárás ideje alatt mindenki megpróbálja minimálisra csökkenteni a szervezetbe bevitt kémiai anyagok, gyógyszerek mennyiségét. Elkezdünk természetes megoldásokat keresni. A várandósság, a szülés és szoptatás problémáira a homeopátia bevált alternatív gyógymód.

A homeopátiás szerek természetes anyagok nagyon kis mennyiségét tartalmazzák. A szervezet immunválaszát, öngyógyító képességét szabályozzák. Megfelelően szedve biztonságosak, nem okoznak mellékhatást. A száj nyálkahártyájáról szívódnak fel (el kell szopogatni őket), ezért gyomorpanaszokat sem okoznak.

A szülés környékén is alkalmazhatunk ilyen szereket. Szülésznő és orvos is ajánlhat, de amiket most felsorolok, azt mindenki nyugodtan próbálhatja.

 1. Az első az Arnica montana, minden sérülés szere. A szülés, bár természetes folyamat, apró sérülések, bevérzések keletkeznek. Az Arnica segíti a tünetek gyors regenerálódását, gyorsítja a sebgyógyulást, a gátseb fájdalmát csökkenti.
  Hogyan szedjük?
  – A várható szülés előtt egy héttel napi 2X5 golyót az Arnica 9 CH-ból.
  – Szülés során a vajúdás elején 1X5 golyót a 30 CH-ból.
  – Szülés után 5 napig napi 2X5 golyót a 30 CH-ból
 2. Caulophyllum5 CH és Cimicifuga 9 CH- a szülés szereinek is nevezik.
  A méh felkészítésére, a méhnyak érlelésére és a medencetájék rugalmasságának fokozására használhatjuk.
  Hogyan szedjük?
  – Szülés előtt az utolsó hónapban napi 1X5 golyót a Caulophyllum 5 CH-ból reggelente és este pedig a Cimicifuga 9 Ch-ból 5 golyót.
 3. Az Urtica urens és a Ricinus is a tejtermelés beindítását segíti.
  Ezekből 5 CH-s higítást kell venni, mert a 15 CH-s a tejet apasztja.
  Már a kórházban érdemes a szedését elkezdeni. Naponta 1-3X5 golyót kell elszopogatni. Ha már elegendő mennyiségű tej termelődik, abba lehet hagyni a szedést. Később, ha apadni kezd, újra érdemes elkezdeni.

Remélem segítségére voltam azoknak ezzel a kis összefoglalóval, akik a homeopátia segítségét a szülés környékén is szívesen alkalmaznák.

Dr. Hellerné Vranek Julianna

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>